Cultural Rizoma

El nom de la cooperativa respon a una declaració d’intencions i a una metodologia de treball concreta. La paraula cultura ens relaciona amb un sector: la cultura. Entès com a eix transversal que pot incidir en molts altres àmbits. Rizoma és una noció de botànica que refereix a la tija subterrània d’algunes plantes que creixen horitzontalment respecte a la superfície del sòl. Els filòsofs Deleuze i Guattari utilitzen aquest terme per a denominar un model d’estudi del coneixement en el qual tots els elements estan en condicions d’influir en els altres. Qualsevol punt del rizoma pot ser connectat amb qualsevol altre i permet crear xarxa.

Les fundadores de la cooperativa som dues persones: Rita Andreu i Olga Taravilla. Com dèiem el nom de la cooperativa és una declaració d’intencions, ens agradaria créixer amb altres persones amb la mateixa visió i passió de la nostra mirada envers el món. Ens agrada aprendre, créixer i desenvolupar-nos. Sempre de forma horitzontal i amb la idea que allò que denominem cultura és quelcom més que el que podem a vegades imaginar.

Si teniu ganes d’explicar-nos el vostre projecte i formar part de Cultural Rizoma, podeu contactar amb nosaltres, quedem i ens ho mirem plegades.

Fotos: Harold Abellan

Rita Andreu Vaquer

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona. Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Fundació UdG. Estudis en producció i realització audiovisual a l’escola ERAM de Salt. En l’àmbit de l’audiovisual i la fotografia, desenvolupo projectes propis i encàrrecs vinculats a institucions culturals i artístiques. He participat en processos de documentació per exposicions i en la catalogació de fons i arxius d’art contemporani.

Conèixer més

Olga Taravilla Baquero

A vegades és difícil explicar el meu recorregut. Tot va començar a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona, allà vaig descobrir un món, el món de l’art. L’any 1989 vaig saber que mai més em podria escapar i encara ara intento saber, només de tant en tant, el perquè. Hi ha quelcom màgic en la pràctica artística. La meva inquietud m’ha fet transitar pels diferents àmbits que l’envolten i són molts. El meu currículum s’ha anat omplint d’aquestes inquietuds i l’itinerari, no sempre marcat, m’ha ajudat a comprendre i aprendre.
Sóc llicenciada en Història de l’Art i Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats: Història de l’Art per la Universitat de Girona, i graduada en Arts Aplicades a la Pintura i a l’Escultura per La Llotja de Barcelona. He ampliat els meus estudis a l’ERAM amb el curs d’especialització de Producció i Realització Audiovisual, amb el Postgrau en Comunicació Cultural a la Universitat de Girona. També he fet diversos cursos de formació teatral al Centre de formació El Galliner de Girona. He treballat en l’àmbit de la instal·lació, el vídeo, el teatre, la pintura, l’escriptura, etc… Tant en la part de producció i organització d’esdeveniments, com en la creació, comunicació i la interpretació.

Conèixer més