Rita Andreu Vaquer

(Barcelona, 1986)

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Fundació UdG. Complementa la seva formació amb estudis de producció i realització audiovisual a l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia de Salt.

El seu interès envers les pràctiques artístiques contemporànies l’ha dut a abordar-les des de diverses perspectives, situant-se en l’àmbit de la curadoria (Realitats alterades, Espai 3er Esquerra, 2015; Sortir-se de la línia, Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i M|A|C Mataró Art Contemporani, 2017-2018), en el de la creació (Joguines?, amb pierre d. la i Sebi Subirós, Espai 3er Esquerra, 2017; Jamais vu, La Sala, Torrroella de Montgrí, 2018) i en el de l’edició de publicacions i llibres d’artista (Realitats alterades, Valérie Prot, Quelic Berga, Mawatres i Montserrat Rodríguez, 2015; Subtil, Estel Ciurana, Mar Serinyà i La Wäwä, 2016; Oggetti sottratti, Barbara Cardella, 2017, Treballs manuals, Sebi Subirós, pierre d. la i Rita Andreu, 2017).

En l’àmbit de l’educació i la mediació artística, durant el curs 2017-2018 va assumir la coordinació de l’11a edició del programa Zona Intrusa -impulsat pel M|A|C Mataró Art Contemporani, amb la finalitat d’apropar les pràctiques artístiques contemporànies als alumnes dels instituts de la ciutat- i n’és la curadora de la 12a edició, que porta per títol Prendre la paraula.

Si voleu conèixer més al seu web: ritandreu.net

Olga Taravilla Baquero

Reus (1970)

A vegades és difícil explicar el meu recorregut. Tot va començar a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona, allà vaig descobrir un món, el món de l’art. L’any 1989 vaig saber que mai més em podria escapar i encara ara intento saber, només de tant en tant, el perquè. Hi ha quelcom màgic en la pràctica artística. La meva inquietud m’ha fet transitar pels diferents àmbits que l’envolten i són molts. El meu currículum s’ha anat omplint d’aquestes inquietuds i l’itinerari, no sempre marcat, m’ha ajudat a comprendre i aprendre.

Sóc llicenciada en Història de l’Art i Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats: Història de l’Art per la Universitat de Girona, i graduada en Arts Aplicades a la Pintura i a l’Escultura per La Llotja de Barcelona. He ampliat els meus estudis a l’ERAM amb el curs d’especialització de Producció i Realització Audiovisual, amb el Postgrau en Comunicació Cultural a la Universitat de Girona. També he fet diversos cursos de formació teatral al Centre de formació El Galliner de Girona.

He treballat en l’àmbit de la instal·lació, el vídeo, el teatre, la pintura, l’escriptura, etc… Tant en la part de producció i organització d’esdeveniments, com en la creació, comunicació i la interpretació. Les darreres dèries i derives vitals m’ha encaminat al món de la recerca i la mediació artística, de les Geografies del Souvenir, projecte d’investigació compartit amb l’Azahara Cerezo fins a la creació del projecte Kultour per transmetre els meus estudis dispersos i diversos d’una manera accesible. 

Si voleu conèixer més: La fàbrica de memòries