Amb el títol de l’entrada del blog, algunes persones, podríeu arribar a pensar que hem canviat les arts visuals i ens dediquem ara a la música amb segell independent. La paraula indi però a més a més té altres significats com podem llegir al diccionari de l’IEC:
 
1 m. [IQ] [QU] Substància colorant de color blau, obtinguda antigament de diferents plantes, especialment de l’anyil, i ara per síntesi.
2 m. [FIF] Color de l’espectre solar situat entre el blau i el violat.
m. [QU] [ML] Metall blanc, mal·leable, fàcilment fusible, que es troba en petites quantitats en alguns minerals de zinc, especialment la blenda (símbol, In; nombre atòmic, 49; pes atòmic, 114,82).
indi3 índia
1 1 adj. i m. i f. [LC] [HIH] [AN] Natural de l’Índia.
1 2 adj. i m. i f. [LC] [AN] Aborigen d’Amèrica.
1 3 adj. [LC] Relatiu o pertanyent als indis.
2 m. [BOB] Camagroc.

 
Perquè Espai_Indi? Qui són els Indis, us preguntareu? El projecte Indi, nascut de la mà d’Esteve Subirah i Conxa Moreno, ens proposava una plataforma per ajudar als joves a expressar-se mitjançant les arts visuals. El desenvolupament del projecte partia de les propostes de les persones participants, amb la formulació de preguntes per part de l’alumnat de l’Institut Montgrí. Després d’una selecció quedava “la pregunta”, la guanyadora, i es convertia en el concepte que es treballava per donar forma a la producció de l’exposició. Fins a l’any 2018, el treball de conceptualització i la formalització del projecte s’ha portat a terme dins l’assignatura de Visual i Plàstica impartida a l’Institut.
 
L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb la col·laboració del Museu de la Mediterrània, amb la voluntat de crear uns nous vincles entre el jovent i la població, aquest any han proposat la creació de l’#Espai_Indi, un espai de treball al poble, en el qual nosaltres, coordinades amb la Conxa Moreno, hem treballant amb els i les joves en la formalització i producció de la pregunta escollida per aquest any: És bonic estimar?
 
[print_gllr id=3314]
 

El cartell de l’exposició sorgeix de la primera trobada en comú a l’espai, la definició del terme bonic i la paraula estimar. Aquesta última, estimar, la més complexa, va obrir un forat al temps de gairebé dues hores.

 
estimar

1 1 v. tr. [ECT] Determinar en tant o tant el preu, el valor (d’alguna cosa). Ha estimat el collaret en dos-cents euros més que aquell altre joier. Estimar una distància en 30 quilòmetres.
1 2 v. tr. [LC] Judicar, considerar. El jurat ha estimat que cap obra no mereix el premi.
1 3 v. tr. [ECT] Obtenir una estimació estadística (d’una població).
1 4 v. tr. [TRA] Efectuar l’estima (de la posició de la nau).
2 1 tr. [LC] Tenir bona opinió del que val (algú, alguna cosa). Tothom estimava la intel·ligència i el tarannà dialogant del pare.
2 2 tr. [LC] Agrair . Si la vas a veure t’estimarà la visita.
2 3 tr. pron. [LC] estimar-se més Preferir . Què t’estimes més: venir amb mi o anar amb ell?
3 1 tr. [DR] [AD] Un jutge, un tribunal, acceptar (les peticions de les parts).
3 2 [DR] [AD] estimar la demanda Acceptar una petició.
4 1 tr. [LC] Amar . Cada dia l’estimava més. T’estimo!
4 2 tr. pron. [LC] [amb complement directe determinat] Se l’estimava molt.

 
bonic -a

adj. [LC] Que causa una impressió agradable per les seves belleses, la seva gràcia, la seva elegància, la seva gentilesa. Una noia bonica. Un vestit bonic.
 
Així va començar tot… han estat dos mesos intensos, respondre preguntes no és gens fàcil. Als processos mentals o emocionals que vivim les persones és difícil, a vegades, posar-hi paraules. Les pràctiques artístiques ens ajuden a copsar aquests pensaments complexos, aquestes emocions i el món que ens envolta i podem transformar-ho, donar forma, imatge, color…
 
El 24 de maig a les 20 h vam obrir les portes de la Capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí per mostrar-vos les respostes que ha elaborat el jovent i convidar-vos a gaudir de l’exposició. No hi ha mai una sola resposta, esperem que les obres us arribin també a interrogar a vosaltres com a públic i que després de veure el resultat us pugueu preguntar: És bonic estimar?
Del 24/05 al 03/06 a la Capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí.
 
[print_gllr id=3319]