LA CURADORIA

Més enllà dels projectes propis de la cooperativa, des de Cultural Rizoma també ens dediquem a oferir serveis vinculats a la cultura i la creació contemporània adreçats a persones, agents o institucions diverses utilitzant una metodologia que situa el concepte de cura al centre. Entenem el fet de tenir cura com una pràctica política, que cuida les relacions i que posa atenció en les especificitats i les necessitats de cada persona o projecte a l’hora de definir un servei concret.

 

Descarregar el currículum / catàleg de projectes i serveis: Aquí  

ACOMPANYAMENT I ASSESORAMENT

A qui s’adreça?

Servei adreçat a artistes i persones o entitats amb projectes culturals i/o artístics.

 

En què consisteix?

Acompanyament en els processos de creació artística i en l’elaboració de projectes culturals i/o artístics d’entitats o col·lectius. Sessions presencials (o en línia) d’assessorament puntual a artistes i/o entitats per tal de resoldre qüestions específiques relacionades amb fonts de finançament, estratègies de comunicació, etc-.

 

Preu: 80€ / sessió  

PROJECTES CULTURALS I/O ARTÍSTICS

A qui s’adreça?

A institucions públiques i privades, i empreses.  

 

Què fem?

Projectes, propostes o recursos vinculats a la creació contemporània, amb especial atenció a les arts visuals.  

 

En què consisteix?

Creació, disseny i/o coordinació de projectes culturals i artístics. Creació i disseny de projectes de comissariat artístic.

A tall d’exemple:

Cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.  

PROJECTES I RECURSOS EDUCATIUS I DE MEDIACIÓ

A qui s’adreça?

A institucions educatives, entitats públiques i privades, i empreses.

Què fem?

Projectes, propostes i recursos educatius vinculats amb la difusió de les pràctiques artístiques contemporànies.

En què consisteix?

Creació de projectes artístics / educatius per institucions educatives (escoles, instituts, etc.). Disseny de propostes artístiques autònomes adreçades a institucions educatives amb la finalitat d’apropar el coneixement i l’ús de les pràctiques artístiques a l’aula. Disseny de recursos educatius específics vinculats a exposicions, mostres, festivals (o similars) en l’àmbit de les arts visuals i la creació contemporània.  

A tall d’exemple:

Projectes Zona Intrusa 12: Prendre la paraula i Zona intrusa 13: Un temps sense temps, adreçat a alumnes dels instituts de secundària de Mataró pel M|A|C Mataró Art Contemporani. Taller intergeneracional El mètode Diògenes vinculat a l’exposició La lliçó de Diògenes al Bòlit, Centre d’Art Contemporani.