GEOGRAFIES VARIABLES DE LA MEMÒRIA

 

Activitats relacionades

Si voleu conèixer les activitats relacionades amb el projecte que farem al mes de febrer entreu al enllaç

 

 

Al mapa digital, s’han geolocalitzat les dues capes del projecte a partir del treball amb les dones de Can Ponac i amb les noies del Local Jove, ens situem entre la memòria i el ara a partir de la possibilitat per detectar els significat del terme «cultura».

 

Fins al 8 de març de 2020 trobareu el desplegament expositiu del projecte al nostre espai, obert a les contribucions dels vostres referents culturals. Si teniu vivències culturals a espais de Celrà i les voleu deixar fixades al mapa “En Construcció” ja sabeu!.
 
Els intents de relat a partir de la memòria i l’arxiu, els trobareu a:
 
La festa major de Celrà. Un primer focus de cultura
 
Les festes a la memòria: Balls, concerts i cinema
 
Can Cors, al bell mig del casc antic
 
El més maco dels espais l’Ateneu
 
Les variables i variacions que fem partint de la pràctica artística als tallers al local jove els trobareu a:
 
Les variables de les variacions. Les variacions de les variables

 

Amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Celrà, s’ha elaborat el projecte “Geografies variables de la memòria”, un projecte creat i desenvolupat per Cultural Rizoma i en coordinació entre les diferents àrees de Cultura, Educació, Gent gran i Joventut de l’Ajuntament.
 
Geografies variables de la memòria connecta el territori amb la memòria i vivències de les persones que l’habiten, tractant d’aprehendre la complexitat del terme “cultura”. El projecte se situa al llindar de la creació contemporània i la mediació artística; de l’acció comunitària i la co-creació, i entre diverses generacions i comunitats a la població de Celrà.
 
Els records, la memòria de la gent gran sobre la vida cultural viscuda durant la seva joventut a la població de Celrà, marquen l’inici del projecte. Amb la col·laboració Oficina Municipal d’Atenció a les Persones portarem a terme un seguit de tallers per recollir i gravar les seves experiències. Aquesta cartografia emocional que vincula l’arquitectura, l’urbanisme i la història d’un passat a Celrà amb els seus habitants configuraran la primera capa d’un mapa en línia a Instamaps.
 
El registre i arxiu digital d’aquests llocs ens servirà per a iniciar un diàleg amb la joventut actual, una reflexió sobre el territori que habiten: el físic i el virtual. Formularem de nou les preguntes en clau contemporània, intentarem trobar punts de trobada i les seves possibles variacions. En diversos tallers, al local jove, donarem una resposta a través de la creació contemporània, (re)elaborarem records, crearem nous diàlegs i mostrarem el projecte íntegrament (processos i resultats) a partir del mes desembre al nostre espai.

 

Amb el suport de: