GEOGRAFIES VARIABLES DE LA MEMÒRIA

 

 

Al mapa digital, s’han geolocalitzat les dues capes del projecte a partir del treball amb les dones de Can Ponac i amb les noies del Local Jove, ens situem entre la memòria i el ara a partir de la possibilitat per detectar els significat del terme «cultura».

 

L’exposició del projecte al nostre espai es va realitzar entre el 13 de desembre de 2019 i el 8 de març de 2020 podeu consultar-ho Aquí

 

Els intents de relat a partir de la memòria i l’arxiu, els trobareu a:
 
La festa major de Celrà. Un primer focus de cultura
 
Les festes a la memòria: Balls, concerts i cinema
 
Can Cors, al bell mig del casc antic
 
El més maco dels espais l’Ateneu
 
Les variables i variacions que fem partint de la pràctica artística als tallers al local jove els trobareu a:
 
Les variables de les variacions. Les variacions de les variables
 
Vivències al mapa
 

Activitats relacionades

Durant el mes de febrer es van dur a terme les activitats relacionades enllaç

Aquests són alguns dels resultats dels tallers realitzats amb Undos Arquitectura Cooperativa i pierre dla.

Tallers «Geografies variables de la memòria»

 

Amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Celrà, s’ha elaborat el projecte “Geografies variables de la memòria”, un projecte creat i desenvolupat per Cultural Rizoma i en coordinació entre les diferents àrees de Cultura, Educació, Gent gran i Joventut de l’Ajuntament.
 
Geografies variables de la memòria connecta el territori amb la memòria i vivències de les persones que l’habiten, tractant d’aprehendre la complexitat del terme “cultura”. El projecte se situa al llindar de la creació contemporània i la mediació artística; de l’acció comunitària i la co-creació, i entre diverses generacions i comunitats a la població de Celrà.
 
Els records, la memòria de la gent gran sobre la vida cultural viscuda durant la seva joventut a la població de Celrà, marquen l’inici del projecte. Amb la col·laboració Oficina Municipal d’Atenció a les Persones portarem a terme un seguit de tallers per recollir i gravar les seves experiències. Aquesta cartografia emocional que vincula l’arquitectura, l’urbanisme i la història d’un passat a Celrà amb els seus habitants configuraran la primera capa d’un mapa en línia a Instamaps.
 
El registre i arxiu digital d’aquests llocs ens servirà per a iniciar un diàleg amb la joventut actual, una reflexió sobre el territori que habiten: el físic i el virtual. Formularem de nou les preguntes en clau contemporània, intentarem trobar punts de trobada i les seves possibles variacions. En diversos tallers, al local jove, donarem una resposta a través de la creació contemporània, (re)elaborarem records, crearem nous diàlegs i mostrarem el projecte íntegrament (processos i resultats) a partir del mes desembre al nostre espai.

 

Amb el suport de: