Recursos a La Caseta de l’Ajuntament de Girona
Foto recurs educatiu xarxes socials
Píndola d’art contemporani: Videoart

Píndola d’art contemporani: Performance i art d’acció On està el núvol? Autoria i creació a les xarxes socials

Taller que proposa una aproximació a les pràctiques artístiques contemporànies, posant atenció a les «maneres de fer» d’artistes que treballen en l’actualitat en el nostre context més proper. El taller es planteja dividit en tres sessions: una primera de teòrica, en la qual es planteja un apropament històric a la disciplina concreta, centrant-nos en artistes i projectes rellevants, i una segona i tercera de pràctiques, en les quals es proposa dur a terme una proposta audiovisual col·lectiva de petit format.

Taller que proposa una aproximació a les pràctiques artístiques contemporànies, posant atenció a les «maneres de fer» d’artistes que treballen en l’actualitat en el nostre context més proper. El taller es planteja dividit en dues sessions: una primera de pràctica, que activa, des del fer, una aproximació vivencial a l’art d’acció i a la performance, a través de la construcció d’una acció participativa, i una segona de teòrica, en la qual es planteja un apropament històric a la disciplina concreta, centrant-nos en artistes i projectes rellevants.

Taller que proposa una aproximació a les xarxes socials a partir d’exemples d’artistes que les utilitzen en la seva pràctica artística. El taller es planteja dividit en dues sessions: una primera sessió teòrica on es tractarà l’evolució de les xarxes en relació a la “revolució mòbil” i la publicitat, així com la relació d’aquestes amb els nous llenguatges visuals i la configuració del nostre imaginari. Una segona sessió pràctica on proposarem un treball de creació partint de les imatges i del taller teòric.

La ciutat en clau de dona

Girona, a l’esguard de les dones Espais d’art a la Girona contemporània

El taller proposa traslladar els continguts de l’itinerari «Girona a l’esguard de les dones» a l’aula. A la primera sessió, introduirem a tres de les protagonistes que encara es recorden al nomenclàtor de Girona. Amb elles ens situarem en tres moments paradigmàtics en la història dels drets de les dones i farem una proposta de recerca per treballar a l’aula.

És un itinerari guiat per Girona, on s’explica cronològicament la història de les dones de diverses condicions socials i religioses que han viscut al llarg dels temps i que han deixat la seva empremta a la ciutat. Des d’època romana fins al segle XX. Per a la realització del taller es disposarà de divers material complementàri: guió de l’activitat i fitxes didàctiques.

És un itinerari guiat per Girona, en el qual es proposa una aproximació a diferents espais d’art i artistes de la ciutat. Des del Museu Arqueològic fins a la seu de la Rambla del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Al llarg del recorregut coneixerem la història dels edificis, les transformacions que han patit amb el pas del temps i diversos artistes contemporanis que han establert algun tipus de relació o vincle amb cada espai.


 

Si teniu necessitat d’algun disseny concret de recurs, us podeu posar en contacte amb nosaltres i en parlem.


 

Taller intergeneracional al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona. Fotos: Jordi Miquel

Recursos per entitats

Hem realitzat el disseny i contingut dels recursos «Girona de la mà de.. Paco Torres Monsó» i «Girona de la mà de… l’Art Urbà» que hem elaborat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, també disponibles a La Caseta de recursos educatius de l’Ajuntament de Girona.

Tallers intergeneracionals i familiars

Pel Bòlit, Centre d’Art Contemporàni hem dissenyat el taller intergeneracional “El mètode Diògenes” en el marc de l’exposició “La lliçó de Diògenes” que es desplega als tres espais expositius del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.

El taller proposava treballar a partir d’algunes qüestions plantejades en l’exposició per, des de l’acció i el fer, apropar-nos a una metodologia de treball basada en la simplificació, la renúncia, l’eliminació i la depuració de mitjans per pensar el món contemporani.

També pel Bòlit, Centre d’Art Comtemporani hem elaborat el taller “Visions dobles” que es portarà a terme els dies 17 de febrer, 10 de març i 7 d’abril de 2019. De 12 a 13.30 h al Bòlit_Pou Rodó El taller familiar «Visions dobles» proposa una aproximació a les idees de repetició i ressonància a partir de l’exposició «Les imatges eco» d’IsakiLacuesta. Ens fixarem en com treballa l’artista i en quins són els temes o inquietuds que perviuen i reapareixen adoptant formes diferents dins la seva filmografia per dur a terme una proposta pràctica explorant l’espai públic pròxim al centre d’art contemporani. És una activitat gratuïta i us podeu inscriure a: info@bolit.cat o al 972427627 Per participar en l’activitat és necessari portar un dispositiu -telèfon mòbil,tauleta, etc.- que enregistri imatge i/o so digital.