PROGRAMACIÓ EXPOSITIVA

#02 Mercedes Mangrané

«Susceptible»

inauguració: 18 de gener de 2019 a les 19 h
del 18 de gener al 16 de març de 2019
 

Activitat vinculada:
«A flor de pell»
Dia 16/03/2019 a les 11,30 a 13 h.

 

Mercedes Mangrané mostra pintures que treballen la superfície com a pell que es trenca i es deforma, que rellisca o és porosa, s’hi veu a través d’escletxes, del volum i el relleu. La plasticitat és explorada a través d’un recull de temes sensibles al fragment i al detall, evocant paratges naturals i colors que fan palès l’artifici intermitent del paisatge diari. La mirada d’insecte sobre la quotidianitat juga amb la irritabilitat de la superfície. L’imaginari de l’artista desvetlla el paratge mediterrani a través d’elements que aïlla: un sol que es desfà, un grapat de pinassa sobre un blau piscina, bassals enfangats o l’estudi del baf de la finestra en són alguns dels motius. Una relació de formes mínimes volen esdevenir al·legories de la fragilitat i la fortalesa canviant que es troba en l’observació de l’entorn immediat. La pintura convida a la susceptibilitat, és susceptible a la mirada i existeix per a ella: convida silenciosament a deixar-se ferir per un llenguatge íntim.
Amb la col·laboració d’Hangar
 

#03 Susceptible (2019)

Álbum en Flickr

#01 Azahara Cerezo

«Acte de presència»

inauguració: 25 d’octubre de 2018 a les 19 h
del 25 d’octubre al 4 de gener de 2019
 

«Acte de presència» d’Azahara Cerezo parteix d’un treball previ realitzat a la residència a Genalguacil (Málaga), dins de JustResidence. A l’exposició a l’espai de Cultural Rizoma es desplega aquest projecte i s’articula amb dos peces més a mig camí entre l’acció i la documentació de relacions d’invisibilitat al territori i a l’espai expositiu.

Azahara Cerezo (Celrà, 1988) aborda contradiccions en la singularitat del territori i relacions d’in/visibilitat entre formes urbanes, processos globalitzadors i eines digitals. Mitjançant estratègies de reapropiació i desplaçament dóna forma a accions -sovint en línia-, vídeos experimentals i instal·lacions.
 
Ha estat artista resident al Col·legi d’Espanya (París), Fondazzjoni Kreattività i Valletta’18 (Malta), Casa de Velázquez (Madrid), 1646 (La Haia, Holanda), entre d’altres. Ha participat en exposicions col·lectives com «Provincia 53» (MUSAC, León), «The frame that blinds us» (APA Gallery. Budapest, Hongria), «Sortir-se de la línia» (Bòlit Centre d’Art Contemporani. Girona) o «Espècies d’espais» (MACBA, Barcelona).

#01 Acte de presència (2018)

Álbum de Flickr


#00 En la mesura del possible

L’exposició «En la mesura del possible. Una col·lecció anòmala» significa un desig llargament conreat. És una obertura. És un començament. La seva significació va més enllà de totes les anomalies i irregularitats de la mostra que podreu veure desplegada. No és una exposició col·lectiva. És una col·lecció exposada. És una col·lecció d’anar per casa. En realitat és allò que la Rita i l’Olga veuen en el seu dia a dia o conserven en el calaix de la còmoda.

«En la mesura del possible» s’articula a partir d’aquest conjunt de peces que conformen la nostra col·lecció. Una col·lecció incompleta, però que en certa mesura permet construir un relat a partir de relacions i afinitats que ens expliquen. En un intent de classificació, la col·lecció podria iniciar-se cronològicament l’any 2014 amb la peça «Actions in between the rescue» de l’Azahara Cerezo i Mario Santamaría. En aquests darrers quatre anys, hem incorporat peces regalades, fruit d’intercanvis i comprades. També configuren la nostra col·lecció, però, descarts i fragments resultants de la descomposició d’algunes obres que conservats durant un llarg període de temps, per nosaltres han acabat adquirint el mateix sentit i valor que qualsevol altra peça.

Formen part d’aquesta selecció:

Guillermo Basagoiti | Barbara Cardella | Azahara Cerezo i Mario Santamaría | Carles Congost | Anna Dot | Antuán Duchamp | Mawatres | Jordi Mitjà | pierre d.la | Francesc Ruiz Abad | Sebi Subirós

Col·lectiu Buit: Martí Batlle | Conxa Moreno | Clara Pallí | Rosa Pou | Eugeni Prieto | Mar Serinyà | Esteve Subirah | Joan Vinyes

#00 En la mesura del possible. Exposició d’una col·lecció anòmala (2018)

Álbum en FlickrHorari d’obertura:

dijous i divendres de 17 a 20 h
dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
fora d’horari contactant a través del correu info(arroba)culturalrizoma.com


Col·laboren amb nosaltres