PROGRAMACIÓ EXPOSITIVA

#02 Mercedes Mangrané

«Susceptible»

inauguració: 18 de gener de 2019 a les 19 h
del 18 de gener al 16 de març de 2019

Mercedes Mangrané mostra pintures que treballen la superfície com a pell que es trenca i es deforma, que rellisca o és porosa, s’hi veu a través d’escletxes, del volum i el relleu. La plasticitat és explorada a través d’un recull de temes sensibles al fragment i al detall, evocant paratges naturals i colors que fan palès l’artifici intermitent del paisatge diari. La mirada d’insecte sobre la quotidianitat juga amb la irritabilitat de la superfície. L’imaginari de l’artista desvetlla el paratge mediterrani a través d’elements que aïlla: un sol que es desfà, un grapat de pinassa sobre un blau piscina, bassals enfangats o l’estudi del baf de la finestra en són alguns dels motius. Una relació de formes mínimes volen esdevenir al·legories de la fragilitat i la fortalesa canviant que es troba en l’observació de l’entorn immediat. La pintura convida a la susceptibilitat, és susceptible a la mirada i existeix per a ella: convida silenciosament a deixar-se ferir per un llenguatge íntim.
Amb la col·laboració d’Hangar

pintura mercedes mangrané

Pinassa (2018)

#01 Azahara Cerezo

«Acte de presència»

inauguració: 25 d’octubre de 2018 a les 19 h
del 25 d’octubre al 4 de gener de 2019

«Acte de presència» d’Azahara Cerezo parteix d’un treball previ realitzat a la residència a Genalguacil (Málaga), dins de JustResidence. A l’exposició a l’espai de Cultural Rizoma es desplega aquest projecte i s’articula amb dos peces més a mig camí entre l’acció i la documentació de relacions d’invisibilitat al territori i a l’espai expositiu.

Azahara Cerezo (Celrà, 1988) aborda contradiccions en la singularitat del territori i relacions d’in/visibilitat entre formes urbanes, processos globalitzadors i eines digitals. Mitjançant estratègies de reapropiació i desplaçament dóna forma a accions -sovint en línia-, vídeos experimentals i instal·lacions.

Ha estat artista resident al Col·legi d’Espanya (París), Fondazzjoni Kreattività i Valletta’18 (Malta), Casa de Velázquez (Madrid), 1646 (La Haia, Holanda), entre d’altres. Ha participat en exposicions col·lectives com «Provincia 53» (MUSAC, León), «The frame that blinds us» (APA Gallery. Budapest, Hongria), «Sortir-se de la línia» (Bòlit Centre d’Art Contemporani. Girona) o «Espècies d’espais» (MACBA, Barcelona).


#00

L’exposició «En la mesura del possible. Una col·lecció anòmala» significa un desig llargament conreat. És una obertura. És un començament. La seva significació va més enllà de totes les anomalies i irregularitats de la mostra que podreu veure desplegada. No és una exposició col·lectiva. És una col·lecció exposada. És una col·lecció d’anar per casa. En realitat és allò que la Rita i l’Olga veuen en el seu dia a dia o conserven en el calaix de la còmoda.

«En la mesura del possible» s’articula a partir d’aquest conjunt de peces que conformen la nostra col·lecció. Una col·lecció incompleta, però que en certa mesura permet construir un relat a partir de relacions i afinitats que ens expliquen. En un intent de classificació, la col·lecció podria iniciar-se cronològicament l’any 2014 amb la peça «Actions in between the rescue» de l’Azahara Cerezo i Mario Santamaría. En aquests darrers quatre anys, hem incorporat peces regalades, fruit d’intercanvis i comprades. També configuren la nostra col·lecció, però, descarts i fragments resultants de la descomposició d’algunes obres que conservats durant un llarg període de temps, per nosaltres han acabat adquirint el mateix sentit i valor que qualsevol altra peça.

Formen part d’aquesta selecció:

Guillermo Basagoiti | Barbara Cardella | Azahara Cerezo i Mario Santamaría | Carles Congost | Anna Dot | Antuán Duchamp | Mawatres | Jordi Mitjà | pierre d.la | Francesc Ruiz Abad | Sebi Subirós

Col·lectiu Buit: Martí Batlle | Conxa Moreno | Clara Pallí | Rosa Pou | Eugeni Prieto | Mar Serinyà | Esteve Subirah | Joan Vinyes#01 «Acte de presència» d’Azahara Cerezo


#01. Acte de presència. Azahara Cerezo


#00 En la mesura del possible. Exposició d’una col·lecció anòmala


#00. En la mesura del possible. Exposició d'una col·lecció anòmala


Horari d’obertura:

dijous i divendres de 17 a 20 h
dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
fora d’horari contactant a través del correu info(arroba)culturalrizoma.com

Col·laboren amb nosaltres