Project Description

#08 Mutant lines
Martine Viale i Mar Serinyà Gou
29 – 31.07.21

L’espai buit,
el temps que trigo a anar a cap lloc
Treballar amb colors
Crear un espai
El negre és natural
L’anonimat
Tu ets com el meu carbó
Bufar, posar, veure, dibuixar colors
Dualitat
Influenciar-nos
Conversa – comunitat
Nosaltres tenim un límit entre nosaltres
Una línia imaginària
Línies de connexions
Com la casa es mou
Compartim la terra i el cel.
Mesures
Què veus quan creues la línia?
Reconnectar-me.
Llegir i començar l’acció.
Crear una línia de conversa que connecti allò que no està connectat.
El principi d’identitat a través de la terra.
Saber o sentir.
De les paraules a les accions, de les accions a les paraules.

El setembre de 2020, en l’interstici entre la primera i la segona onada de la pandèmia de la COVID-19, Martine Viale i Mar Serinyà van iniciar un treball en correspondència, el qual s’havia de visibilitzar en un primer estadi a finals d’octubre en format d’acció a La Filature du Mazel (Notre-Dame-de-la-Rouvière, França). El procés partia de pensar al voltant de les nocions de límit i frontera en relació amb la situació de pandèmia global i les seves conseqüències. Com a part d’aquest treball, les artistes es van reunir prèviament a Portbou, a la frontera entre França i Catalunya, per intercanviar materials i accions espontànies curtes. Pocs dies després d’aquella primera trobada presencial, les fronteres es van tancar de nou a causa de la pandèmia ocasionada per la COVID-19.

L’acció prevista a la Filature no es va poder realitzar de forma presencial, però les artistes van reformular la proposta: mentre Martine Viale duia a terme la performance de manera presencial a La Filature du Mazel, Mar Serinyà hi va ser present desenvolupant la seva part de l’acció a través d’una videotrucada de Whatsapp.

Partint d’aquest primer contacte, les artistes han seguit treballant en aquestes correspondències en format virtual a través d’Instagram. Paral·lelament, durant la setmana del 19 al 24 de juliol, Mar Serinyà durà a terme una residència i una acció a la Filature du Mazel durant la qual posarà en joc qüestions explorades al llarg de les correspondències i converses mantingudes amb Martine Viale al llarg d’aquests mesos.

El vídeo resultant d’aquesta acció es projectarà a Cultural Rizoma durant les jornades de treball i durant l’acció oberta al públic que Martine Viale durà a terme en aquest mateix espai, per tal de seguir estirant el fil de les possibilitats d’aquesta correspondència i, al mateix temps, establint un diàleg amb els vestigis que perviuen en l’espai vinculats al programa Commutacions.

El projecte culminarà amb una acció – conversa experimental a Portbou -punt d’inici de la correspondència-, que es retransmetrà pels canals de Cultural Rizoma i de la Filature du Mazel i, posteriorment, a la plataforma d’Out of Site de Chicago (EEUU).