Project Description

Geografies variables de la memòria
Projecte desenvolupat amb gent gran i joves de Celrà

«Geografies variables de la memòria» és un projecte desenvolupat amb el col·lectiu de gent gran i un grup de joves del municipi de Celrà que busca connectar el territori amb la memòria i vivències de les persones que l’habiten, tractant d’aprehendre la complexitat del terme “cultura”. El projecte se situa al llindar de la creació contemporània i la mediació artística; de l’acció comunitària i la co-creació, i entre diverses generacions i comunitats a la població de Celrà.

Els records, la memòria de la gent gran sobre la vida cultural viscuda durant la seva joventut a la població de Celrà, marquen l’inici del projecte. A través d’una sèrie de sessions de treball, es recull i s’enregistren les seves experiències, de les quals en resulta una cartografia emocional que vincula l’arquitectura, l’urbanisme i la història d’un passat a Celrà amb els seus habitants i que configurara una primera capa d’un mapa en línia a Instamaps.

cultural_rizoma_geografies_variables_memoria_instamaps
geografies_variables_memoria_celra
geografies_variables_memoria_celra
geografies_variables_memoria_celra

El registre i arxiu digital d’aquests llocs serveix per a iniciar un diàleg amb la joventut actual, una reflexió sobre el territori que habiten: el físic i el virtual.
Es formulen de nou les mateixes preguntes en clau contemporània, intentant trobar punts d’encontre i les seves possibles variacions. A través de diversos tallers, es dona resposta a través de la creació contemporània, es (re)elaboren records i es creen nous diàlegs.

Els processos i resultats del programa es concreten en l’exposició homònima presentada al nostre espai entre el 13 de desembre de 2019 i el 8 de març de 2020.

geografies_variables_memoria_joves_celra
geografies_variables_memoria_joves_celra
geografies_variables_memoria_joves_celra

Amb el suport de: