Iniciem el projecte Recorreguts d’arxiu, a través del qual, de forma quinzenal al nostre blog, posarem en relació continguts provinents del nostre arxiu textual, visual i sonor -així com provinents d’altres plataformes, projectes i agents- per tal de pensar qüestions que ens afecten en el moment present.
 

Recorregut d’arxiu #1
La possibilitat d’un refugi

El primer #recorregutdarxiu se centra en la idea de refugi. Partint de la sensació d’estar a la intempèrie, pensem el refugi com allò que ens aixopluga, que ens permet estar a recés d’algun perill, que ens proporciona una certa seguretat. Podríem pensar la cultura en tant que refugi? O més aviat com allò que ens permet pensar des de la intempèrie?
 

1. Entrevista a Maia Kanaan i Pau Marcos en el marc del projecte Itineraris Contemporanis

Sobre els orígens d’Ü del Bac, d’ampliar la idea de refugi, de generar un espai permeable, on fer-hi vida i on s’hi cultivin propostes en diàleg amb el lloc.
 

 

2. Entrevista a Lúa Coderch al voltant de l’obra [SHELTER]

Una reflexió sobre anclatges vitals a través de la construcció de refugis en espais singulars.
 

 

3. Capítol “En mi habitación” de Soy Cámara, programa del CCCB

” (…) La idea de -aquello que decía Virginia Woolf- tener una habitación propia, es decir, un sitio donde se pueda uno refugiar con una puerta que se cierre y una llave que se pueda echar, es una reivindicación que durante siglos cientos de miles de personas han hecho y no han podido conseguir.”
 

 

4. Atelier als Wohnung / Taller com a habitatge de Jordi Morell

 

©Jordi Morell. Atelier als Wohnung. 2015. Fotografia. Impressió Giclée, tintes pigmentades sobre paper Hahnemühle 72 x 58 cm

 

5. Un projecte com una geografia. Una exposició com un mapa. Text al voltant del projecte i l’exposició “Geografies variables de la memòria”

“(…) quina és la distribució espacial, és a dir, quins llocs ocupa o ocupava (o quins refugis genera o generava) a Celrà la cultura?
 

6. Fragment de l’entrevista a Dolors Fortià en el marc del projecte “Geografies variables de la memòria”

Les vivències culturals en la joventut enteses com a refugis.